Onder andere de Washington Post weet te melden dat de Amerikaanse president George W. Bush een geheime opdracht heeft getekend, waardoor de regering toestemming heeft om een draaiboek voor een eventuele cyberaanval op netwerken van vijandige staten op te stellen. Ondanks het feit dat boze tongen anders beweren, heeft de VS volgens insiders nog nooit op grote schaal een strategische cyberattack uitgevoerd. Dit nieuws geeft aan dat nu ook in hogere kringen de interesse is gewekt voor een type oorlog met een volgens experts groot potentieel. Zo zou zonder enig fysiek gevaar de vijand grote schade toegebracht kunnen worden, onder andere door bijvoorbeeld het saboteren van radarnetwerken.
De cyberoorlog moest het echter zonder enige vorm van handleiding of andere regels stellen. In de opdracht, die onder de naam National Security Presidential Directive 16 door het leven gaat, is onder andere vastgelegd in welke omstandigheden aanvallen uitgevoerd dienen te worden. Ook staat er in dit document wie daar de opdracht voor moet geven en welke doelen aangevallen zullen moeten worden. Een gelijksoortig document werd eerder voor nucleaire oorlogsvoering opgesteld.
Binnen de hogere kringen in de Amerikaanse regering kan men het echter nog niet eens worden over problemen die een eventuele cyberoorlog met zich mee brengt. Op dit punt wordt door de bron de vergelijking met de ontwikkeling van de atoombom getrokken: toendertijd was men drukker met het overzien van de gevolgen van een nucleaire oorlog dan met de ontwikkeling van de bom zelf. Ook staat de voorzichtigheid van bijvoorbeeld de NSA om met de FBI en het Pentagon samen te werken een verdere uitwerking van het plan in de weg.