Het eerste moederbord dat de revue passeert is het A8N-SLI Deluxe moederbord van Asus. Dit moederbord is het topmodel van Asus voor Athlon 64-processors en wordt geleverd in een keurige kartonnen doos. In deze doos vinden we, naast het moederbord zelf, handleidingen, cd's en een flinke lading kabels. Aanwezig is een uitgebreide handleiding en een quickstart guide om snel het moederbord in gebruik te kunnen nemen. Verder vinden we in de doos een flinke lading Serial ATA-kabels, verloopstukjes om molex aansluitingen om te toveren tot twee Serial ATA-stroomaansluitingen en vinden we brackets om gebruik te kunnen maken van alle USB- en FireWire-aansluitingen.

Het Asus A8N-SLI Deluxe moederbord is uitgerust met de nForce4 SLI-chipset en is logischerwijs ook in het bezit van een tweetal fysieke PCI Express x16-gleuven. In SLI-modus bieden beide sloten de bandbreedte van een PCI Express x8-slot en in non-SLI-modus biedt het bovenste slot de volledige PCI Express x16-bandbreedte terwijl het onderste slot PCI Express x1-bandbreedte levert. Met behulp van een klein kaartje dat gepositioneerd is tussen beide PCI Express x16-sloten kan gewisseld worden tussen beide modi. Naast de twee PCI Express x16-sloten is het moederbord uitgerust met twee PCI Express x1-gleuven en drie ouderwetse PCI-sloten. Bij het gebruik van high-end GeForce 6800-kaarten in SLI-opstellingen blijven er twee standaard PCI-sloten en één PCI Express x1-slot over voor uitbreidingskaarten.

Aangezien een tweetal PCI Express-videokaarten een flinke hoeveelheid energie kunnen consumeren is het Asus moederbord uitgerust met een Molex-aansluiting vlak boven het eerste PCI Express x16-slot om een dergelijke opstelling van prik te kunnen voorzien. Wanneer er twee videokaarten in het moederbord gestoken zijn terwijl deze molex-stekker niet gebruikt wordt zal er een rood waarschuwingsledje gaan branden. Boven dit waarschuwingsledje vinden we het gedeelte van het moederbord dat zorgt voor de stroomvoorziening richting de processor. Dit gedeelte wordt passief gekoeld door middel van een aluminium heatsinkje om oververhitting te voorkomen.


Wanneer we ons blik verleggen van de linkerkant van het moederbord naar de rechterkant van het moederbord zien we een groot aantal aansluitingen. Aanwezig zijn acht Serial ATA-aansluitingen, twee Parallel ATA 133-aansluitingen, en één floppydrive-aansluiting. Verder vinden we aan de onderkant van het moederbord een gameport-aansluiting, drie aansluitingen voor de meegeleverde USB-headers en een FireWire-aansluiting. Ook aan de achterkant van het moederbord vinden we de nodige aansluitingen. Aanwezig zijn vier USB-aansluitingen, twee gigabit Ethernet-aansluitingen, zes analoge audio-aansluitingen voor achtkanaalsgeluid en een FireWire-aansluiting. Verder zien we een optische digitale audio-aansluiting, een coaxiale digitale audio-aansluiting en verschillende legacy aansluitingen.

Praktisch alle aansluitingen die we van een modern moederbord verwachten zijn aanwezig bij de Asus A8N-SLI Deluxe. Ook wanneer we een blik werpen op de BIOS-opties van het moederbord zien we dat dit geen reden tot klagen oplevert. Alle standaard opties zijn aanwezig en ook aan de overklokkers onder ons is gedacht. Het moederbord kan automatisch de processor overklokken en daarnaast kan de gebruiker zelf de FSB ophogen in stapjes van één megahertz. Verder is het mogelijk het voltage van de processor en het geheugen in te stellen en kan de PCI Express-kloksnelheid aangepast worden. Naast deze opties herbergt het BIOS ook enkele unieke mogelijkheden. Onder andere is het mogelijk om de status van de LAN-kabel te checken en is het mogelijk om muziek direct af te spelen via het BIOS zonder een OS te laden.